Techniek heeft de toekomst

En die toekomst hebben we zelf in handen! Daarom willen wij vol inzetten op inspirerend en professioneel techniekonderwijs op de basis- en middelbare school. Met activiteiten, gastlessen, workshops en verschillende techlabs.

Wat is STO

STO staat voor Sterk TechniekOnderwijs. Wij richten ons op het technieksterk maken van de regio Assen. Samen met bedrijven, ondernemers en onderwijsinstellingen willen we leerlingen enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Want techniek is echt hartstikke leuk!

Techlabs

Leren = doen. Dat kan in onze vier techlabs, waar leerlingen kennis kunnen maken met de verschillend...
Lees Verder

Workshops

We brengen techniek tot leven door middel van onderzoekend en ontwerpend leren tijdens leuke en uitd...
Lees Verder

Bedrijfsbezoeken

Wie kan leerlingen nou beter alles vertellen over techniek, dan de techneuten zelf? Daarom organiser...
Lees Verder

Evenementen

In samenwerking met onze technische partners organiseren we een aantal keren per jaar grote evenemen...
Lees Verder

Agenda

Scholieren aan het woord

 • Ik vind techniek een leuk vak, omdat je creatief bezig bent met gereedschap zoals een boot bouwen en een bakfiets die echt kan rijden met een afstandsbediening. Later wil ik vrachtwagenchauffeur worden dus het is handig als ik iets van motoren weet.
  Jorrit Westerhoek
  2 VMBO GT – Terra Assen:
 • Ik vind de bouw stage mooi om te doen. Ik loop stage bij een bouwbedrijf en doe daar alles wat met de bouw te maken heeft. Zoals wanden plaatsen, isoleren, daken maken, gipsen enz. wat ik ook erg leuk vind zijn de werkstukken die we op school maken. Ik heb mijn eigen gereedschapskist gemaakt en ben nu bezig met een slee.
  Aron
  BWI 4P Dr. Nassau College Penta
 • Ik vind techniek het leukste vak op school, omdat je leuke dingen maakt zoals houten spelletjes. Ik leer er veel.
  Marit Hamminga
  1 vmbo KB – Terra Assen
 • Deze periode zijn we bij BWI bezig geweest met het maken van een slee. We moesten hem helemaal van hout maken zagen we op de tekening. Eerst moesten we een houtstaat maken. Dit is een tabel waarop je laat zien hoe dik en breed en lang het hout is. Elk stuk hout van de slee haal je er eigenlijk uit en schrijf je op. We hebben ook nog een werkvolgorde gemaakt, dan weet je wat je moet gaan regelen om het werkstuk te maken. Het juiste ruwe hout uitzoeken. Het hout afkorten en schulpen, dit is met de cirkelzaag.Daarna het hout vlak en haaks maken en op dikte en breedte maken. Toen konden we gaan aftekenen. Mijn slee vind ik hartstikke mooi geworden. Het is nu nog even wachten op de sneeuw.
  Jordy Kanninga
  BWI 4o Dr. Nassau College Penta