Evenementen

Naast korte activiteiten die je via STO op verschillende locaties kunt boeken, organiseert STO, in samenwerking met vele andere partners, ook grote evenementen. Voorbeelden hiervan zijn Techniek Tastbaar en Girls' Day. 


Techniek Tastbaar


Eens per jaar worden leerlingen van alle scholen in de omgeving uitgenodigd voor het grote evenement in de Bonte Wever dat 'Techniek Tastbaar' heet. Ruim 30 technische bedrijven bemensen een kraampje in de grote hal om ruim drieduizend scholieren te vermaken met doe-opdrachten die een goed beeld geven van het werk in de technische sector. 


Drone Festival

​Met een heus drone-soccer veld in het Techlab in Assen kun je je voorbereiden op een echt toernooi, waar vanuit de hele regio grote aantallen leerlingen aan mee zullen doen. De ideeën voor dit evenement worden nog verder uitgewerkt.


Girls' Day

Eens per jaar hoeven de meiden in klas 2 van verschillende aangesloten scholen een dagje geen lessen te volgen op school, terwijl de jongens dit wel moeten. Vanuit VHTO wordt op die dag Girls' Day georganiseerd, met als doel om vooral meiden te laten zien dat techniek niet alleen iets voor jongens is. Tijdens Girls' Day bezoeken de meiden een bedrijf in de buurt, waar ze worden rondgeleid en begeleid door vrouwelijke techneuten, en waar ze zelf kunnen ervaren hoe het is om in de technische sector te werken. Techlabs

Leren = doen. Dat kan in onze vier techlabs, waar leerlingen kennis kunnen maken met de verschillend...
Lees Verder

Workshops

We brengen techniek tot leven door middel van onderzoekend en ontwerpend leren tijdens leuke en uitd...
Lees Verder

Bedrijfsbezoeken

Wie kan leerlingen nou beter alles vertellen over techniek, dan de techneuten zelf? Daarom organiser...
Lees Verder

Evenementen

In samenwerking met onze technische partners organiseren we een aantal keren per jaar grote evenemen...
Lees Verder