Workshops

Op de vmbo-scholen die bij ons netwerk zijn aangesloten, vinden vaak activerende workshops plaats waarmee je op een zinvolle manier kunt werken met techniek.  


STO Doen

Als onderdeel van een groter project of als losse workshop is het ook mogelijk om deel te nemen aan een activiteit op één van onze vmbo-scholen. Je komt dan met je klas op bezoek om te werken aan bijvoorbeeld een asteroïdebal, een propellorwagen of een houten klokje.  Er een ruime keuze aan verschillende technische richtingen, zoals robotica, houtbewerking of duurzaamheid. In de agenda vind je wanneer en waar dergelijke STO Doen-projecten plaatsvinden en daar kun je meteen je bezoek boeken.  Neem vooral ook contact op als je een activiteit zoekt die onderdeel is van een lopend project op jouw school. 


Bedrijvencarrousels

Op verschillende scholen in de regio worden bedrijvencarrousels georganiseerd. Deze carrousels worden verdeeld over twee doelgroepen: Leerlingen van klas 2, pro, basis en kader doen mee aan een carrousel in het najaar, leerlingen van klas 2 tl in het voorjaar. 

Tijdens zo'n carrousel heb je vier workshops, waarin je daadwerkelijk je handen gaat gebruiken. Aangesloten bedrijven uit vier verschillende technische sectoren organiseren deze workshops: Bouwmensen, OBM, Wij-Techniek en Stevast.  


Techlabs

Leren = doen. Dat kan in onze vier techlabs, waar leerlingen kennis kunnen maken met de verschillend...
Lees Verder

Workshops

We brengen techniek tot leven door middel van onderzoekend en ontwerpend leren tijdens leuke en uitd...
Lees Verder

Bedrijfsbezoeken

Wie kan leerlingen nou beter alles vertellen over techniek, dan de techneuten zelf? Daarom organiser...
Lees Verder

Evenementen

In samenwerking met onze technische partners organiseren we een aantal keren per jaar grote evenemen...
Lees Verder