Bedrijvencarrousel groot succes

Van 27 september t/m 30 september namen maar liefst 550 leerlingen van acht verschillende scholen in de regio deel aan een grote bedrijvencaroussel.


Het is voor het eerst dat een dergelijke bedrijvencaroussel op deze grote schaal plaatsvond.

Vier bedrijfsbranches gaven een praktische workshop aan de leerlingen van leerjaar 1 en 2 van de vmbo-locaties in Assen: PrO-Assen, Penta, Salland en Terra. De vmbo-vestigingen van Terra Eelde, Volta Beilen en Dr. Nassau College Gieten volgden dezelfde workshop op een van de locaties in Assen. Drenthe Tours verzorgde, als partner van STO Assen en regio de busreizen tussen de verschillende locaties. Naast de vmbo leerlingen was er ook een groep ISK-leerlingen uit Assen aanwezig om zich te oriënteren op technische beroepsmogelijkheden.  


De leerlingen voerden vier praktische activiteiten uit die werden verzorgd door de volgende bedrijven: Bouwmensen DNWO, de Schildersvakopleiding, Kumoworld, Stevast Beilen en Wij-Tech/Harwig in samenwerking met OBM (opleidingsbedrijf metaal) en IWNederland (opleidingsbedrijf electro-en installatietechniek).

De leerlingen zetten iets in elkaar, leerden wat de technische werking is en waar dit wordt toegepast. Leerlingen staken echt de handen uit de mouwen tijdens de workshops.


Door het volgen van deze workshops krijgen de leerlingen meer zicht op de mogelijkheden in technische beroepen, op de mogelijke keuzes in de bovenbouw van het vmbo en vervolgopleidingen in het mbo. Een baan in de techniek biedt heel veel kansen voor leerlingen om zich verder te ontwikkelen!Deel dit bericht op Social Media

Populair

De vijf pijlers van STO

De vijf pijlers van STO

De plannen van Sterk TechniekOnderwijs Regio Assen zijn gebaseerd op vijf pijlers: promotie, onderwijsontwikkeling ...
Lees Verder
Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Lees Verder
Op naar een techniekrijke regio

Op naar een techniekrijke regio

Onze website is in de lucht! En dat is goed nieuws, want nu kunnen we eindelijk aan jullie laten zien wat voor mooi...
Lees Verder