De vijf pijlers van STO

De plannen van Sterk TechniekOnderwijs Regio Assen zijn gebaseerd op vijf pijlers: promotie, onderwijsontwikkeling & doorlopende leerlijn, professionalisering, techlabs en verduurzamen. Maar wat houden deze pijlers nou in? We vertellen je er graag meer over!


1. Promotie

In deze pijler staat het enthousiasmeren van leerlingen (vooral 10- tot 14-jarigen) voor techniek centraal. Om dat te bereiken organiseren we verschillende activiteiten, zoals STO Doen, gastlessen, techniekevents, workshops en bedrijfsbezoeken.


2. Onderwijsontwikkeling en doorlopende leerlijn

We willen het onderwijs zo inrichten dat het een goed beeld geeft van de arbeidsmarkt in de techniek. Dat begint in het basisonderwijs en gaat door tot in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarvoor ontwikkelen we samen met mbo-instellingen een doorlopende leerlijn die leerlingen voorbereidt op een baan in de techniek.


3. Professionalisering

De regio techniekrijker maken kunnen we niet zonder enthousiaste en vakkundige docenten. Daarom gaan we voor techniekdocenten die intrinsiek gemotiveerd zijn en voldoende kennis en vaardigheden bezitten.


4. Techlabs

Techniek = doen. Dat is de reden dat we techlabs ontwikkelen: fysieke ruimtes waar leerlingen kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van techniek. Binnen de techlabs werken het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het mbo en het regionale bedrijfsleven samen. Creativiteit en innovatie spelen een grote rol.


5. Verduurzamen

Ook al duurt de projectperiode vier jaar, dat betekent niet dat we daarna stoppen. We willen de samenwerkingen en de activiteiten zo insteken, dat we ze verduurzamen en ze dus langer dan de projectperiode meegaan.

Deel dit bericht op Social Media

Populair

De vijf pijlers van STO

De vijf pijlers van STO

De plannen van Sterk TechniekOnderwijs Regio Assen zijn gebaseerd op vijf pijlers: promotie, onderwijsontwikkeling ...
Lees Verder
Op naar een techniekrijke regio

Op naar een techniekrijke regio

Onze website is in de lucht! En dat is goed nieuws, want nu kunnen we eindelijk aan jullie laten zien wat voor mooi...
Lees Verder
Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Lees Verder