Keuzevak Schadeherstel mooie samenwerking

Dr. Nassaucollege, OOC en Innovam VOC schadeherstel slaan de handen ineen


Op vrijdag 15 september zijn de eerste leerlingen van het Dr. Nassaucollege uit Assen gestart met het keuzevak ‘Schadeherstel’ in het Praktijkopleidingscentrum van InnovamVOC in Assen. De leerlingen volgen dit keuzevak gedurende zes weken, één middag per week. Ze leren hier uitdeuken, plamuren, voorbewerken en spuiten. Onder begeleiding van Jeroen Draijer, docent van Dr. Nassaucollege, en Marco Brinkerhof, docent van Innovam VOC schadeherstel, werkt iedere leerling aan zijn of haar eigen werkstuk. Na zes weken hebben ze een voorscherm weer volledig gebruiksklaar gemaakt.


Deze samenwerking is op initiatief van OOC tot stand gekomen. In het kader van het bevorderen van de instroom van jongeren in de schadeherstelbranche heeft OOC gesprekken gevoerd met verschillende vmbo scholen, bedrijven en opleidingsinstituten. OOC heeft de verbinding gelegd waardoor komend schooljaar in Assen 33 leerlingen in contact komen met het schadeherstelvak. Dat doen ze in een omgeving waar ook mbo-studenten hun vakopleiding volgen. Mochten de leerlingen willen doorleren in het schadeherstelvak, dan is de overstap van vmbo naar mbo inzichtelijk en overzichtelijk voor hen gemaakt. Uiteraard zijn alle partijen nieuwsgierig of, en zo ja, hoeveel leerlingen deze stap volgend jaar gaan nemen.


Ook lokale bedrijven zijn bij dit project betrokken, zodat de leerlingen hun stage bij een van deze  bedrijven kunnen volgen. En als leerlingen de vervolgopleiding willen gaan doen, bieden de bedrijven hun een leerwerkplek aan. Damien, een van de leerlingen, vertelt enthousiast over het “bezig zijn met auto’s en in het schadeherstelvak ook daadwerkelijk zien wat je aan het maken bent. Nu zijn we gestart met het uitdeuken van een spatbord en met lassen. Maar het is ook mooi om te leren op een school waar ik misschien ook mijn vervolgopleiding kan doen. Ik heb dan al kunnen proeven hoe het er aan toe gaat en hoe het er uitziet.”

Deel dit bericht op Social Media

Populair

De vijf pijlers van STO

De vijf pijlers van STO

De plannen van Sterk TechniekOnderwijs Regio Assen zijn gebaseerd op vijf pijlers: promotie, onderwijsontwikkeling ...
Lees Verder
Op naar een techniekrijke regio

Op naar een techniekrijke regio

Onze website is in de lucht! En dat is goed nieuws, want nu kunnen we eindelijk aan jullie laten zien wat voor mooi...
Lees Verder
Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Lees Verder