Op naar een techniekrijke regio

Onze website is in de lucht! En dat is goed nieuws, want nu kunnen we eindelijk aan jullie laten zien wat voor mooie plannen we hebben en welke leuke activiteiten we samen met onze partners hebben bedacht en ontwikkeld.


Wat is STO?

STO staat voor Sterk TechniekOnderwijs. Wij richten ons op het technieksterk maken van de regio Assen. Ook Beilen, Eelde, Gieten en Norg horen hierbij. Samen met bedrijven, ondernemers en onderwijsinstellingen willen we leerlingen enthousiast maken voor een toekomst in de techniek.


Wat willen we bereiken?

Techniek is overal. In ons onderwijssysteem is het echter nog stukken minder zichtbaar. Daar gaan wij wat aan doen. We hebben daarvoor een duidelijk doel: over vier jaar kiezen vijf procent meer leerlingen in de regio voor een technische mbo-opleiding.


Hoe gaan we dat bereiken?

Techniek is echt hartstikke leuk. En dat willen wij bewijzen. STO wil leerlingen enthousiasmeren met onder meer STO doen, gastlessen, events, bedrijfsbezoeken en workshops. Ook gaan we meerdere techlabs in het leven roepen. Dat zijn fysieke ruimtes waar leerlingen kennis kunnen maken met techniek. Als ze ervaren dat techniek hartstikke cool is, is de kans ook groter dat ze ervoor kiezen.


Voor wie?

STO is er voor iedereen die in de regio met techniek aan de slag wil of al bezig is. Denk aan het primair- en voortgezet onderwijs, mbo-instellingen, regionale ondernemers en ondernemingen, maar ook aan ouders van leerlingen, de pabo en organisaties als ICO, DNK en Het Duurzaamheidscentrum. We willen een intensieve samenwerking tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven op gang brengen. Zo krijgen leerlingen een goed beeld van de arbeidsmarkt en kunnen bedrijven een rol spelen in het opleiden van potentiële medewerkers.


En nu?

Op onze website is een agenda te vinden. De agenda is eigenlijk de belangrijkste pagina van de hele website. Hier komen namelijk de activiteiten te staan, waar leerkrachten in het primair- en voortgezet onderwijs hun klas of school voor kunnen inschrijven. Hier kun je techniekwedstrijden verwachten, workshops, gastlessen, bedrijfsbezoeken, events en ga zo maar door. Maar wacht niet te lang met inschrijven, want vol = vol.

Deel dit bericht op Social Media

Populair

De vijf pijlers van STO

De vijf pijlers van STO

De plannen van Sterk TechniekOnderwijs Regio Assen zijn gebaseerd op vijf pijlers: promotie, onderwijsontwikkeling ...
Lees Verder
Op naar een techniekrijke regio

Op naar een techniekrijke regio

Onze website is in de lucht! En dat is goed nieuws, want nu kunnen we eindelijk aan jullie laten zien wat voor mooi...
Lees Verder
Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Inspirerende ideeën STO in Coronatijd

Lees Verder