Stevast biedt module Booglassen aan leerlingen Volta

Op woensdag 21 februari sloten de eerste zes leerlingen van Volta Beilen hun externe lascursus af bij Stevast Techniek B.V.


Op Volta in Beilen is in het schooljaar 2022-2023 het profiel Dienstverlening en Producten (D&P) gestart, waarbij de nadruk vooral ligt op technische beroepen. Dit om tegemoet te komen aan de toenemende vraag bij technische bedrijven om personeel en aan de toenemende interesse onder leerlingen voor technische vakken. Een belangrijk onderdeel binnen D&P zijn de keuzemodules waarin leerlingen vooral met de handen leren werken. Enkele van deze keuzemodules zijn intern op iedere school te organiseren, zoals robotica en fietstechniek. Andere modules vereisen materiaal en begeleiding die op een kleine school lastiger te realiseren zijn, dus daarin wordt de samenwerking gezocht met bedrijven in de regio. Sterk Techniek Onderwijs is een regionaal netwerk dat dergelijke samenwerkingsverbanden vergemakkelijkt.


Stevast is al sinds de oprichting van Sterk Techniek Onderwijs een waardevolle partner voor VMBO-scholen in de omgeving. Met name met Volta, dat ook in Beilen is gevestigd, is de samenwerking intensief. Op woensdag 18 januari startten zes leerlingen van klas 3 vmbo basis/kader hun praktische module Booglassen, waarbij ze de theorie uitgelegd kregen van docent Gerko van IJsselmuiden en voor de praktijklessen te gast waren bij hybride docent Ronald Pap van Stevast Techniek B.V. De leerlingen hebben zich drie lasprocessen eigen gemaakt, te weten MIG/MAG, TIG en elektrodelassen.


De grote eindopdracht was het lassen van een "Rocket Stove", zodat de laatste lesdag kon worden afgesloten met een heerlijk broodje knakworst. De knakworsten werden natuurlijk opgewarmd op de zelfgemaakte Rocket Stove.


In totaal hebben 23 leerlingen gekozen voor deze zes weken durende keuzemodule. Na de voorjaarsvakantie is de volgende groep aan de beurt.

Techlabs

Leren = doen. Dat kan in onze vier techlabs, waar leerlingen kennis kunnen maken met de verschillend...
Lees Verder

Workshops

We brengen techniek tot leven door middel van onderzoekend en ontwerpend leren tijdens leuke en uitd...
Lees Verder

Bedrijfsbezoeken

Wie kan leerlingen nou beter alles vertellen over techniek, dan de techneuten zelf? Daarom organiser...
Lees Verder

Evenementen

In samenwerking met onze technische partners organiseren we een aantal keren per jaar grote evenemen...
Lees Verder