Over Sterk Techniek-Onderwijs

Op naar een techniekrijke regio

Smart industry, 3D-printing, de energietransitie en 21e-eeuwse vaardigheden: techniek is overal. In ons onderwijssysteem is het echter nog stukken minder zichtbaar. Daar gaan wij wat aan doen! We hebben een duidelijk doel: over vier jaar kiezen vijf procent meer leerlingen in de regio Assen voor een technische mbo-opleiding.

Zo gaan wij daarvoor zorgen

Bij dat doel komen we natuurlijk niet zomaar. STO staat voor Sterk TechniekOnderwijs. Wij geloven dat daarvoor een aantal zaken nodig zijn. Denk aan een doorlopende leerlijn van het primair onderwijs naar het mbo, speciale techlabs waar leerlingen techniek kunnen ervaren en activiteiten die leerlingen enthousiast maken. Daarom organiseert STO gastlessen, bedrijfsbezoeken, workshops en events.

 

Ook werken we aan de professionalisering van het techniekonderwijs. Alles valt of staat immers met het aantal enthousiaste en gemotiveerde techniekdocenten die over voldoende kennis en vaardigheden beschikken. En hoewel dit project vier jaar duurt, willen we de activiteiten zo insteken dat we ook na de projectperiode door kunnen. Zo werken we samen aan een techniekvolle toekomst.

Schrijf je in voor onze activiteiten

Meer informatie voor

Primair Onderwijs

Techniek is overal en daarmee zeker ook interessant voor leerlingen op de basisschool. Daarom organiseren we events, workshops, gastlessen en hebben we techlabs!

Voortgezet Onderwijs

Techniek ontdekken in onze techlabs, op bezoek bij bedrijven, technische keuzevakken en evenementen en workshops: er is genoeg te doen!