Wat is STO

Op naar een techniekrijke regio

Smart industry, 3D-printing, de energietransitie en 21e-eeuwse vaardigheden: techniek is overal. In ons onderwijssysteem is het echter nog stukken minder zichtbaar. Daar gaan wij wat aan doen! We hebben een duidelijk doel: over vier jaar kiezen vijf procent meer leerlingen in de regio Assen voor een technische mbo-opleiding.Zo gaan wij daarvoor zorgen

Bij dat doel komen we natuurlijk niet zomaar. STO staat voor Sterk TechniekOnderwijs. Wij geloven dat daarvoor een aantal zaken nodig zijn. Denk aan een doorlopende leerlijn van het primair onderwijs naar het mbo, speciale techlabs waar leerlingen techniek kunnen ervaren en activiteiten die leerlingen enthousiast maken. Daarom organiseert STO gastlessen, bedrijfsbezoeken, workshops en events.


Ook werken we aan de professionalisering van het techniekonderwijs. Alles valt of staat immers met het aantal enthousiaste en gemotiveerde techniekdocenten die over voldoende kennis en vaardigheden beschikken. En hoewel dit project vier jaar duurt, willen we de activiteiten zo insteken dat we ook na de projectperiode door kunnen. Zo werken we samen aan een techniekvolle toekomst.

Techlabs

Leren = doen. Dat kan in onze vier techlabs, waar leerlingen kennis kunnen maken met de verschillend...
Lees Verder

Workshops

We brengen techniek tot leven door middel van onderzoekend en ontwerpend leren tijdens leuke en uitd...
Lees Verder

Bedrijfsbezoeken

Wie kan leerlingen nou beter alles vertellen over techniek, dan de techneuten zelf? Daarom organiser...
Lees Verder

Evenementen

In samenwerking met onze technische partners organiseren we een aantal keren per jaar grote evenemen...
Lees Verder